miljö & kvalitet

tyska byxors miljöpolicy och kvalitetspolicy bygger på ärlighet och respekt för miljön och för våra kunder.
Vår vision är att vara ett företag som ständigt förminskar sin miljöpåverkan och förbättrar sina hållbara produkter. Hela vägen ifrån bomullsodlingen till dig. Det innebär att vi informerar oss om hur produktionen ser ut idag, att vi påverkar den och att vi informerar dig om det. Läs vår fullständiga miljöpolicy här.

HUR LÅNG TID TAR DET ATT GÖRA EN BYXA?

hela 27 minuter och 4 sekunder. Läs om processen här. Läs om hela processen här!

MOLLSKINN ELLER MANCHESTER?

mollskinn vs. manchester. Varje material har sina respektive egenskaper och fördelar.
Läs om det slitstarka materialet här!

OM VÅR PRODUKTKVALITET – FÖR LÅNG HÅLLBARHET

Tyska byxor består av tjocka bomullstyg. Det gör att själva byxan blir tung och hållbar. Tyska byxor har praktiska och attraktiva detaljer som paspelleringen, konstläderhörnen och förstärkningsband på insidan av sömmen. Det är detaljer som gör byxan så slitstark som möjligt (det ger ökad livslängd som är bra för miljön). Det som under åren slits mest är ofta blixtlåsen, som vi tillhandahåller för utbyte (istället för att du behöver köpa nya byxor). För att hålla tillverkningskostnaderna så låga som möjligt finns det ingen anställd som klipper bort korta trådrester för hand. Det är en kompromiss som slutkunden kan gå med på för att få ett fair pris på annars absolut felfria kvalitetsbyxor.

Miljöaspekter och hållbarhetsaspekter är en integrerat del av vår affärsverksamhet.

OM VÅRT SKRÄDDERI

FHB heter skrädderiet som ligger i Tyskland och syr åt Tyska Byxor. FHB har bara tyska underleverantörer för tråd och tyg. Idag är FHB den enda tyska tillverkaren för arbetskläder som har hela sin tillverkning i Tyskland. Det innebär inte bara korta transportvägar och stränga miljölagar utan också direkta kommunikationsvägar till leverantörerna och kunden. Så blir exempelvis tillverkning efter personliga önskemål en möjlighet som vi kan erbjuda. Hos FHB arbetar bara fast anställda och inga inhyrda arbetskrafter, tack vare den socialt och etiskt ansvarstagande företagsledningen. Själva produktionen har en relativ liten energiförbrukning: symaskinerna förbrukar lite energi, de tjocka tygen behöver inte strykas och avfallet så som garn och tyg är inte speciellt miljöfarliga och brännbara. En del av tygavfallet används inom ett samarbete med bilindustrin. (nämnvärt här är att leverantören för blixtlås ligger i Belgien.)

OM VÅRT VÄVERI OCH FÄRGERI

Textilberedningen sker med den minsta möjliga påverkan på miljö och hälsa. Den bomull som används i tygen är av ekologiskt ursprung. Väveriet ligger bara 65 km ifrån tillverkaren för byxorna – de tunga tygrullarna behöver alltså inte transporteras långt. Tygberedaren följer stränga tyska miljölagar och förordningar med de högsta kraven i europa angående skydd av grundvatten och giftfria färger. Tyget är certifierat med “TRYGG TEXTIL” ( Oeko-Tex Standard 100). Certifieringen förnyas varje år och är mest känd och använd i världen. Den garanterar att tyget inte innehåller förbjudna och hälsovådliga substanser men även att färgarna har en hög fixeringsgrad och att ph-värdet är hudvänligt. Mer om oeko-tex-certifieringen och gränsvärden hittar ni här på: www.oeko-tex.com

slitstark manchester tyska byxor miljö och kvalitet mollskinnsbyxor arbetsbyxor